Videodag in Agrarisch Museum Westerhem

Op zondag 14 februari jl. werd in het Agrarisch Museum Westerhem een HGB videodag georganiseerd. Wegens de grote belangstelling in het verleden werd, net als de vorige keer, tweemaal dezelfde voorstelling op deze zondag gegeven.

WN1916-029De voorstellingen werden door bijna 90 personen bezocht, waarvan het merendeel geen HGB lid was. De getoonde video’s werden erg gewaardeerd. Voor de pauze was er de documentaire over de watersnood van 1916 en na de pauze 7 korte video’s met o.a. waterbeheer, nieuwsbericht uit 1999 dat de Beemster Werelderfgoed werd, een reportage van de schoolbezoeken in 2015 aan de musea en een brandweer oefening uit 1939. Vele (oude) Beemsterlingen verschenen na de pauze aan het woord. Tevens was er voor en na de voorstelling gelegenheid om de tentoonstelling over de Watersnoodramp 1916 en de kunstwerken van Edamse en Volendamse kunstenaars te bekijken.

Het was voor Jan Jobsis de laatste keer dat hij namens de PR-commissie deze videodag presenteerde, sinds 1 januari 2016 bestaat de PR-commissie grotendeels uit nieuwe vrijwilligers. Als dank kreeg Jan een heerlijke fles wijn aangeboden.

De volgende videodag is in het najaar van 2016.