Fotoavond “Neringdoenden in de Beemster” op herhaling

“Neringdoenden in de Beemster”.

sieg-schansVanwege de grote belangstelling voor deze fotoavond in november vorig jaar, organiseert het HGB voor de tweede maal deze activiteit, op donderdag 26 januari a.s.  “Neringdoenden” is een uitdrukking uit vroeger tijden, het waren de mensen die met een handkar, bakfiets of paard en wagen langs de woningen gingen om hun waren te verkopen. Bijvoorbeeld de schillenboer, ijsboer en de visboer. Maar neringdoenden waren ook de kleine bedrijfjes in Beemster en omstreken, zoals een wagenmakerij of een schildersbedrijf. 

Cor Roet neemt ons mee naar de periode 1900 tot ongeveer 1960 en laat aan de hand van foto’s de bloeiende middenstand van de Beemster en omstreken in die tijd zien. Op bijgaande foto alvast een voorproefje; het is Sieg Schans, destijds werkzaam bij groenteboer Helt in Zuidoostbeemster.

Wilt u graag deze interessante en leuke fotoavond van het Historisch Genootschap Beemster bijwonen? U bent van harte welkom op donderdag 26 januari 2017 in Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster. Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Komt u op tijd, want vol is vol.

Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart 2016 (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.