Boeken bij Betje – ontmoetingen met schrijvers

Mathijs Deen is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. Zijn verhalenbundel ‘Brutus heeft honger’ werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen ‘De Wadden’, waarvan 25.000 exemplaren zijn verkocht. In 2016 verscheen een heruitgave van zijn roman ‘Onder de mensen’.

In 2018 verscheen ‘Over oude wegen’ , een reis door de geschiedenis van Europa, dat zeer lovend werd ontvangen. Het boek is te danken aan een terloopse mededeling van de vader van Mathijs Deen in 1968, rijdend in de auto over een stuk autoweg tussen Twente en de Utrechtse Heuvelrug: ‘Dit is de E8. Die loopt van Londen naar Moskou’. Die woorden blijken voldoende om zijn zoon te inspireren tot een groots boek over wegen in Europa. Over oude wegen, een boek over geografie én over geschiedenis.
En dat in oktober, de Maand van de Geschiedenis.

De avond begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Na afloop is er tijd voor een hapje en een drankje, het bekijken van boeken en met elkaar in gesprek gaan voor wie dat wil.

Reserveren alleen per mail: boekenbijbetje@gmail.com

Datum : vrijdag 12 oktober 2018
Tijd : 20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Plaats : Betje Wolff Museum, Middenweg 178, 1462 HL Middenbeemster
Gast : Mathijs Deen
Toegang: 10 euro (geen pin betaling mogelijk!)

De gasten die we later in het jaar verwachten zijn Kees ’t Hart (9 november) en Mensje van Keulen (14 december).
Hartelijk welkom!!