Mededelingenblad ‘Binnendijks’ 65 jaar

We schrijven 1952.  Na twee proefnummers durven de initiatiefnemers het dat jaar aan om met een eigen (lokaal) blad te komen: ‘Binnendijks, Mededelingenblad voor de Beemster.’ Anno 2018 (ruim 65 jaar later) verschijnt Binnendijks nog steeds.  Alle bij het in het Streekarchief Waterland voorhanden zijnde exemplaren zijn (met dank aan de Stichting Binnendijks en Beemster Gemeenschap) gedigitaliseerd en worden binnen afzienbare tijd toegankelijk gemaakt.  Binnendijks biedt een uniek kijkje in het sociaal,  cultureel, politiek en maatschappelijk (verenigings)leven.  Geert Heikens heeft als initiatiefnemer van deze digitalisering en huidige eindredacteur van Binnendijks een kopie van dit bestand. Vanuit zijn betrokkenheid en historische belangstelling heeft hij ook een begin gemaakt met het beschrijven van de ‘historie’.

Op woensdagavond 14 november, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) zal hij in Onder de Linden, Middenweg 150, in Middenbeemster als ‘voorproefje’ een aantal smaakmakende pagina’s tonen. Om de ontwikkeling van het blad zichtbaar te maken. Maar bovenal om ook anderen te laten genieten van een sfeerbeeld uit het midden van de vorige eeuw. Advertenties, verslagen, aankondigingen, acties……Het volle leven uit het pré digitale tijdperk komt voorbij.

Reserveren verplicht

We ontvangen uw reservering graag via:

info@historischgenootschapbeemster.nl of telefonisch via 0299-673500 (Hilda Reijm), onder vermelding van naam, datum en aantal personen.

Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.