Laatste Nieuws

Symposium De Nachtegaal

Op zaterdag 21 september a.s. zal het symposium "De Nachtegaal - 350 jaar voor de wind" gehouden worden in de Keyserkerk te Middenbeemster. Met het symposium wordt het 350-jarig jubileum van Korenmolen De Nachtegaal onder de aandacht gebracht.
Lees verder...

Open Monumentendagen

Op 14 en 15 september waren de landelijke Open Monumentendagen.
Lees verder...
Word lid van het HGB

Het lidmaatschap geeft u gratis toegang tot het Betje Wolff Museum en het Agrarisch Museum Westerhem te Middenbeemster. Tevens ontvangt u ‘De Nieuwe Schouwschuit’ en de nieuwsbrief HGB Actueel.

Ja, ik word lid

Educatie

button educatie

Levendige en leerzame geschiedenisles voor de groepen vijf van de basisschool!

Beeldbank

Overig Nieuws

Boeken bij Betje - literaire avond

Op vrijdagavond 13 september jl. organiseerde het Betje Wolff museum de eerste literaire avond van een reeks van drie. Alexander Reeuwijk ging met de auteur Jan van Aken in gesprek over zijn werk.
Lees verder...

Tot op het bot uitgezocht

Hoe staat het met het onderzoek aan de skeletten van Middenbeemster die in 2011 zijn uitgegraven? We zijn nu acht jaar verder en nog steeds worden er nieuwe ontdekkingen gedaan.
Lees verder...

Nieuwe tentoonstelling in Agrarisch Museum Westerhem

Droogmakerij De Beemster - 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. De nieuwe tentoonstelling staat geheel in het teken van dit heuglijke feit. Kom gauw eens kijken en bewonder ook de digitale ontwikkeling in het museum!
Lees verder...
Beemster agenda
HGB agenda
Bekijk HGB agenda