HGB-Compliment­prijs 2015

Het bestuur van het Historisch Genootschap Beemster heeft besloten de HGB-Complimentprijs 2015 uit te reiken aan twee ondernemers, de heren Ed Bregman en André Koopman. De heer Koopman is woonachtig in de Beemster, de heer Bregman is inmiddels verhuisd naar Alkmaar maar het Beemster Werelderfgoed ligt hem nog na aan zijn hart.

IMG_0330Beide ondernemers hebben zich ingezet het vervallen Fortispand aan de Middenweg in Middenbeemster van de ondergang te redden. Het gezichtsbepalende pand met de mooie naam “Villa Schoonoord” heeft vele bewoners gekend. Als laatste heeft de VSB-bank het pand verlaten en trad het verval in. Het Historisch Genootschap Beemster heeft zich zorgen gemaakt over het verlies van deze mooie villa en was verheugd toen zich een paar jaar geleden kopers meldden met de intentie het pand weer te laten terugkeren in de oude glorie.

Het pand bestaat uit twee delen: de oorspronkelijke villa met daarachter een bijgebouw waar ook een deel van de bank gehuisvest was. De restauratie van de villa is gereed en een prachtige blikvanger geworden bij het binnenrijden van de bebouwde kom in Middenbeemster. Het voorste deel is klaar.

IMG_0348Het bestuur van het Historisch Genootschap Beemster feliciteert de heren Koopman en Bregman met de HGB Complimentprijs 2015 en verbinden aan deze prijs de aanmoediging om ook bij het aangrenzende gebouw oog te hebben voor deze historisch belangrijke locatie.