Beemster Tuinenweekend 2016

SAMSUNG CAMERA PICTURESWat een geweldige dagen!
Viel het tuinenweekend van 2015 letterlijk in het water, zo prachtig was  het weer dit keer. Fijne temperatuur, veel zon, slechts een spatje regen. Voeg daarbij de bijna windstille dagen en je hebt de ingrediënten voor fantastisch fiets- en tuinweer.

En dat hebben we geweten. Ruim 550 bezoekers kwamen langs om de tuinen van Betje Wolff en Riet Tol te bewonderen. Het was te merken dat de media er vooraf ruim aandacht aan hadden besteed. Over het algemeen waren de bezoekers verrast door de contrastrijke combinatie van de beide tuinen: die van de ingetogen, sfeerrijke pastorietuin naast die van de kleurrijke bloementuin van Riet Tol.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDaarnaast bleek de nieuw aangelegde kruidenhoek onder de oude moerbeiboom in de museumtuin een groot succes. Gastvrouwen in klederdracht. Koffie, thee met zelfgemaakte cake en havermouttaart, onwaarschijnlijk lekker. En de voor de tuin geschikte schilderwerken van tuinman-schilder Paul Stolp waren na twee dagen allemaal verkocht.

Voor de vrijwilligers intensieve dagen, maar die daar met veel voldoening op terugkijken. Op de HGB-site foto kunt u zien hoe ze even uitblazen.