Tentoonstelling “Rondom Doop” 

In museum Betje Wolff in Middenbeemster wordt elke zomer een nieuwe tentoonstelling gehouden. In voorgaande jaren waren dat tentoonstellingen met zeer uiteenlopende thema’s zoals bijvoorbeeld “Familieschatten”, “Koffiekan, thee kan ook” en “Beemster, Bezet en Bevrijd”. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Om nu een heel andere weg in te slaan, werd dit jaar voor “Rondom Doop” gekozen. Aanleiding hiertoe was de grote hoeveelheid historisch textiel waarover het museum beschikt. Een deel hiervan is uit het depot gehaald en gebruikt voor deze tentoonstelling, want wij willen graag laten zien waar we trots op zijn. Het zijn bijvoorbeeld mutsjes, mouwtjes, maar ook prachtige doopjurken. Die verdienen extra aandacht van de bezoeker. Zo is er een doopjurk met doopdata en namen van de dopeling erin geborduurd.

Kortom een bezoek aan het museum en vooral aan de zolderverdieping waar de objecten uitgestald zijn, is zeker de moeite waard. Deze tentoonstelling is te zien van 1 mei tot 1 oktober. Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Groepen op afspraak ook buiten deze tijden mogelijk.

Adres: Middenweg 178, Middenbeemster.