Filmploeg bij museum Betje Wolff

Bij de Museumvereniging zijn ruim 500 Nederlandse musea zijn aangesloten. Zij is o.a. bekend van de museumjaarkaart en de organisatie van het museumweekend. De vereniging viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. In dat kader zijn 30 kleine en middelgrote musea uitgezocht waarbij dit keer niet het museum zelf maar de vrijwilliger van het museum centraal staat.

2016-08 BW filmopn. 9En ja, museum Betje Wolff bleek een van de gelukkigen. Tuinman Paul Stolp werd de vrijwilliger die zich hier graag voor heeft opgeofferd. De opnamen zijn gemaakt op zondag 28 augustus 2016 en hebben een halve dag geduurd.
Dat lijkt lang wanneer je hoort dat het filmpje maximaal een minuut zal duren, maar het is dan ook zeer vakkundig op professioneel niveau gemaakt.

Uiteindelijk komt het produkt op de site van de Museumvereniging. Het duurt nog even, want Paul is de eerste uit de reeks van 30 vrijwilligers. Over ongeveer een maand  zal het te zien zijn, aldus regisseur Hidde van Warmerdam. Ook wil hij proberen om elk van de betrokken musea het complete eindprodukt toe te sturen, maar daarvoor heeft hij eerst toestemming nodig van de Museumvereniging. Voor alle vrijwilligers van het museum die aanwezig waren bij de opnamen was het in elk geval een heel bijzondere gebeurtenis.