Waar komt die pijp(enkop) vandaan?

Hebt u pijpenkoppen in uw tuin of op een akker gevonden? Hebt u oude tabakspijpen van porselein of meerschuim of hebt u andere aan tabak verwante objecten en wilt u weten hoe oud het is en waar het vandaan kom? Dan komt nu uw kans!

hoop1-6In het Agrarisch Museum Westerhem wordt op zondagmiddag 16 oktober 2016 een pijpen determinatie dag gehouden. Het museum doet dit in samenwerking met de PKN “Stichting voor Onderzoek Historische Tabakspijpen”. De heren Bert van Lingen en Ruud Stam van de PKN beoordelen uw oude rookgerei en vertellen daar de nodige wetenswaardigheden over. U kunt alles meenemen wat met pijproken te maken heeft en wat u gevonden heeft in uw tuin, in de grond, op zolder of hoe dan ook verkregen is.

De toegangsprijs voor deze bijzondere dag is €2,00 p.p., museumkaarthouders en HGB-leden hebben gratis toegang. Ook kunt u rondkijken in het museum met een bijzondere tentoonstelling van werken van Henk Tol. Ook “kijkers” zijn welkom.

Datum: 16 oktober 2016, vanaf 13.00 tot 16.30 uur.
Plaats: Agrarisch Museum Westerhem