80 jaar HGB – regenachtig, maar geslaagd!

2016-hgb-80-098Het was een feestdag voor het hele gezin. Een gratis pendelbus bracht het publiek naar de weegbrug, molen De Nachtegaal, museum Betje Wolff en het Agrarisch Museum Westerhem. Op iedere locatie stonden de vrijwilligers klaar om de mensen te ontvangen en van informatie te voorzien. De rit begon bij de weegbrug, hier stond de oude T-Ford van de brandweer en kon men zich laten wegen. Het was erg fijn dat er een tent was opgezet, hier kon men schuilen tegen de regen. De warme koffie en thee waren zeer welkom! De regen kwam met bakken uit de lucht. Gauw verder naar de volgende locatie, molen De Nachtegaal. De oude handbrandspuit van de brandweer werd net opgeruimd, helaas was er vanwege de regen geen animo voor. In de molen was het warm en gezellig. De molenaar legde alles uit en er werd flink wat meel verkocht. 2016-hgb-80-111De heerlijke kruidkoekmix ging als zoete broodjes over de toonbank! De pendelbus kwam weer voorrijden en bracht het publiek naar museum Betje Wolff. Een warm ontvangst door de vrijwilligers, zij waren mooi aangekleed in historische kleding. Kinderen genoten van de poppenkastvoorstelling en de poffertjes. Onder het genot van zelfgebakken cake en met accordeonmuziek op de achtergrond, was het goed toeven in het museum. Mooie verhalen werden er verteld en er kon meegedaan worden aan een prijsvraag. Ook waren er mooie werken van de Beemster kunstenaar Henk Tol te bewonderen.2016-hgb-80-067

Een oversteek naar het Agrarisch Museum Westerhem was gauw gemaakt. Er werden films gedraaid, er waren mensen aan het sjoelen, er werd gezongen, er was heerlijke honing te koop en ook hier hingen er prachtige tekeningen van Henk Tol. In het naastgelegen Bezoekerscentrum was er volop informatie over de historie van de Beemster onder andere in de Beemster Erfgoedkamer.

 

 

Kortom, meer dan genoeg te beleven. Vele mensen hebben genoten van deze dag. Het was ontzettend jammer dat het erg slecht weer was en hierdoor sommige activiteiten niet door konden gaan. Maar alle vrijwilligers hebben samen met het publiek een mooie dag gehad!