Een geslaagde vrijwilligers­bijeenkomst

Het Historisch Genootschap Beemster is actief op zeer veel fronten. De vereniging prijst zich gelukkig dat ze zoveel vrijwilligers heeft, want zonder hen is het onmogelijk om al die activiteiten te organiseren.

Als blijk van waardering wordt elk jaar een vrijwilligersuitje georganiseerd. Op 22 oktober j.l. hebben 73 vrijwilligers een bezoek gebracht aan De Rijp. Na een kopje koffie in Restaurant Oudejans verzorgden gidsen van de Oudheidkundige Vereniging ‘Het Schermereiland’ een rondleiding door de Buurtjes van De Rijp.

De geschiedenis van De Rijp en de Beemster werd vooraf in het kort verteld door één van de gidsen. De droogmaking van de Beemster heeft gevolgen gehad voor De Rijp, zeker voor de Buurtjes en de rijkdom teruggebracht. Deze armoede heeft ook voordelen gehad: waar armoede is, wordt namelijk geen nieuwbouw gepleegd. De straatjes en de huizen zijn behouden gebleven en hebben daardoor een rijke historie. De rondwandeling eindigde met een bezichtiging van de Grote Kerk. Een monumentaal gebouw met prachtige gebrandschilderde ramen.

De ochtend werd afgesloten met een lunch in Hotel De Rijper Eilanden. Het was een geslaagde vrijwilligersbijeenkomst.

l1090635

l1090620

l1090658