Opening tentoonstelling Henk Tol (1931 – 1987)

Op zondag 23 oktober is onder grote belangstelling van genodigden de tentoonstelling met tekeningen van kunstenaar Henk Tol  geopend. De opening werd verricht door goede vriend dhr. Henk Prins. Henk Tol was een zeer kundig tekenaar, die met zijn rijke fantasie en vaardigheid  het verleden tot leven wist te wekken.

l1090676Zijn meest gebruikte techniek bestond uit het tekenen op papier met oost-indische inkt. Het Beemster landschap en de boerderijen daarin waren een geliefd thema voor hem. Maar ook de mens in zijn of haar beroepsomgeving zien we regelmatig terug.

In beide musea van het HGB wordt werk van Henk geëxposeerd en is daar tot mei 2017 te bewonderen. De opening echter vond plaats in het Agrarisch Museum, waar Henk Prins de openingshandeling verrichtte door een foto van de kunstenaar in zijn atelier te onthullen. Hoofdgast van deze dag was natuurlijk Riet Tol, weduwe van Henk. Zij genoot zichtbaar op deze bijeenkomst. Op de foto ziet u haar samen met Henk Prins.

Belangrijk nog om te weten is dat er prachtige kopieën op A3-formaat beschikbaar zijn van zijn werk, voor het alleszins schappelijke bedrag van € 5,-. Voor ingekleurde exemplaren geldt een bedrag van € 10,-

Al met al een een prachtige tentoonstelling in de wel heel sfeervolle omgeving die beide musea zo kenmerkt.