Museumvereniging zet vrijwilliger Paul Stolp in de spotlights

Ter gelegenheid van “de dag van de vrijwilliger” in december 2016 heeft de Museumvereniging een ode gebracht aan al die mensen die zich met enorme energie en toewijding inzetten voor hun museum. Voor museum Betje Wolff is dit Paul Stolp.

Uit de vele kleine musea die het land rijk is zijn daartoe 35 musea gekozen waarvan steeds een medewerker belicht is. Geheel terecht, want: de waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar!

Tuinendag 2014Museum Betje Wolff was een van de geselecteerde musea. Tuinman Paul Stolp bleek bereid om in de spotlights te gaan staan. Een echte cameraploeg besteedde er meer dan een halve dag aan om een miniportret te maken van zijn beleving van het museum. En hoe bondig ook, het is het beeld van een raak getypeerde vrijwilliger, met prachtig camerawerk neergezet.

Het HGB, maar vooral het museum zelf, is uitermate trots op de uitverkiezing en het portret.