Video dag in Agrarisch Museum Westerhem

Op zondag 29 januari a.s. wordt in het Agrarisch Museum Westerhem een video dag georganiseerd. Er komen die dag twee gelijke voorstellingen. De eerste voorstelling begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. De tweede voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Op het programma staat het volgende: voor de pauze: “De feestelijkheden rond het 80-jarig bestaan van het HGB” gevierd op 2 oktober 2016. Een video gemaakt door Ton Friederich uit Middenbeemster. Na de pauze: “De tijd zal het leren”, het ontstaan van de IJsselmeerpolders en gereed maken van het nieuwe land voor wonen en agrarische doeleinden met de Beemster als inspiratiebron (met o.a. oude beelden van de Beemster en steenwerpen) en “De streek op de schop, de samenleving op zijn kop”, over de ruilverkaveling en streekverbetering in de Zeevang uit 1960. Deze video is gemaakt op initiatief van de Historische Vereniging Oosthuizen, Historisch Genootschap “Oud-Middelye” en stichting JOB.

Voor HGB-leden is de toegangsprijs, op vertoon van de lidmaatschapskaart 2016, 1,50 euro per persoon (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is). Niet leden betalen 5,00 euro per persoon, maar de koffie of thee met koek en het museumbezoek is gratis. Plaats: Agrarisch Museum Westerhem, Middenweg 185 in Middenbeemster (parkeren op de marktpleinen). Het museum is 30 minuten voor aanvang van de voorstelling geopend.