Zondag 1 oktober: De grote HGB familiedag – geschiedenis spelenderwijs

Klik op de afbeelding voor de volledige flyer

Op deze dag (zondag 1 oktober) staan tussen 11.00 en 17.00 uur de deuren open van het Betje Wolff museum, Agrarisch Museum Westerhem, de Beemster Erfgoedkamer en korenmolen De Nachtegaal. Ook bij de weegbrug (hoek Volgerweg/Jisperweg) stopt de bus en kan er een kijkje van dichtbij genomen worden.

Een leuke dag voor het hele gezin, er is van alles te zien en te doen. De kinderen kunnen zich in het Betje Wolff museum vermaken met oudhollandse spelletjes en daarna even bijkomen met limonade en poffertjes. Luisteren naar de verhalen van Betje, de fotopuzzeltocht maken en ook nog genieten van de poppenkastvoorstelling. De koffie en thee met verse cake staat klaar.

In het Agrarisch Museum Westerhem worden films vertoond en rondleidingen gegeven, voor de kinderen staan de sjoelbakken klaar en mogen ze proberen een koe te melken. De vrijwilligers van de Beemster Erfgoedkamer vertellen u graag over familiegeschiedenis en genealogie. Wie weet komt u in de boeken een ver familielid tegen. Verrassende archeologische vondsten uit de grond zijn alleen op deze dag te bekijken!

Wanneer de culturele schatten in Middenbeemster achter de rug zijn, stapt u in de pendelbus op weg naar korenmolen De Nachtegaal. Bij goed weer draait de molen volop en na het maken van de quiz, speciaal voor kinderen, stapt u weer in de bus met wat pakken meel van de molen.

De opstapplaatsen van de pendelbus zijn goed aangegeven en zijn willekeurig. Alleen op deze dag vrij entree en een gratis pendelbus.