Fotoavond ‘Beleef de tramrit door de Beemster’

Het Historisch Genootschap Beemster organiseert weer een mooie fotoavond, dit keer over de tram door de Beemster. De tram reed voor het eerst op 25 juli 1895 door de Beemster om 36 jaar later, op 6 september 1931, de laatste rit te rijden.
Cor en Lida Roet nemen ons mee in de tram, de rit begint bij het tramstation in Purmerend en gaat via Zuidoostbeemster naar Middenbeemster en vanaf hier naar de Klaterbuurt bij De Rijp om zijn weg via de Westdijk te vervolgen naar Schermerhorn.

Tijdens deze beeldpresentatie beleven de aanwezigen het idee dat zij zelf in de tramwagon zitten en zien zij wat er onderweg allemaal te bekijken was, zoals bijvoorbeeld de tramhaltes, de bouw van fort Nekkerweg, de winkeltjes, de landhuizen, de boeren die op het land werken en nog veel meer.