Historische beeldpresentatie

Het HGB gaat weer fotoavonden organiseren.
Cor en Lida Roet hebben prachtige beelden samengesteld. De beeldpresentatie bevat dit keer twee verschillende thema’s.

Voor de pauze kan het publiek genieten van de ‘Beemster in de winter’. Denk hierbij aan mooie plaatjes van boerderijen en woningen in de sneeuw, schaatsen op de ijsbaan en slootjes, er op uit met de arrenslee. De middenstand die op allerlei manieren hun waren bij de klanten bezorgden.
Na de pauze krijgt u beelden te zien van de 10 dagkaasfabrieken die de Beemster rijk was. Vroeger werd er door de boeren zelf kaas gemaakt wat heel arbeidsintensief was. Het idee ontstond om samen te gaan werken. Hierdoor konden de kosten omlaag en de kwaliteit van de kazen omhoog. Zo werden aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw de tien dagkaasfabrieken opgericht die verspreid stonden door de hele Beemster.

Wilt u graag deze fotoavond van het Historisch Genootschap Beemster bijwonen? Dat kan op:

VOL: maandag 12 februari, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster (GEEN plaatsen meer beschikbaar)
VOL: donderdag 22 februari, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Zuiderhof, Zuiderhof 16, Zuidoostbeemster (GEEN plaatsen meer beschikbaar)
VOL: woensdag 7 maart, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster (GEEN plaatsen meer beschikbaar)

Reserveren verplicht
We ontvangen uw reservering graag via:
info@historischgenootschapbeemster.nl of telefonisch via 0299-673500 (Hilda Reijm), onder vermelding van naam, datum en aantal personen.
Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.