Boeken bij Betje – ontmoetingen met schrijvers

Boeken bij Betje – ontmoetingen met schrijvers – Betje gaat buurten

Op 8 februari start het Betje Wolff Museum in samenwerking met José Ferdinandus  de tweede serie avonden van dit seizoen.

De gasten die worden verwacht:

8 februari 2019: Tomas Lieske
8 maart 2019   : Marc Reugebrink
12 april 2019    : Mensje van Keulen
10 mei 2019     : Menno Schilthuizen

Tomas Lieske is een Nederlandse schrijver en dichter. Het interview zal voornamelijk gaan over zijn laatste roman De vrolijke verrijzenis van Arago. In het verhaal zwerft een vijftienjarig meisje met een jonge vos door het noorden van Italië en door Oostenrijk. Er groeit een diepe vriendschap tussen hen. Het geluk is compleet als ze een thuis vinden bij Paul Ehrenfest, de Leidse fysicus bij wie Albert Einstein en Niels Bohr regelmatig logeren. Een geweldig boek.
Alexander Reeuwijk, de vaste interviewer van Boeken bij Betje, ging al eerder in gesprek met Tomas Lieske en dat was een feest om mee te maken.
Tomas Lieske schreef verder o.a. Franklin, waarvoor hij in 2001 de Libris Literatuurprijs won en het schitterende Gran Café Boulevard.

Mis deze avond niet en reserveer snel via boekenbijbetje@gmail.com

U krijgt vervolgens een mail waarin u wordt gevraagd vooraf te betalen.

Locatie
Betje gaat buurten…..bij Agrarisch Museum Westerhem.

De belangstelling voor de Boeken bij Betje-avonden is groot.

De zolder van het museum blijkt helaas toch te kwetsbaar, te klein en te slecht toegankelijk om structureel grotere groepen te ontvangen. Er is daarom besloten, in overleg met het HGB-bestuur, Agrarisch Museum Westerhem en José Ferdinandus de avonden voorlopig te verplaatsen naar het Agrarisch Museum, in het ‘vierkant’, schuin tegenover het Betje Wolff Museum.
Het vierkant is wat groter en op de begane grond! Ook rolstoelgebruikers en mensen die moeilijk ter been zijn kunnen nu de avonden bijwonen.
De opzet van de avonden blijft gelijk.

Datum    :  vrijdag 8 februari 2019
Tijd         :  20.00-21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee)
Plaats     :  Agrarisch Museum Westerhem, Middenweg 185a, 1462 HJ Middenbeemster (parkeren achter het
                   museum, straat Uilenhoeve)      
Gast        :  Tomas Lieske
Toegang : 10 euro (graag vooraf te betalen op bankrekening NL15ABNA 0843590181 t.n.v. Historisch Genootschap J.A. Leeghwater o.v.v. Boeken bij Betje + datum)

Voor diegenen die toch nog de sfeer willen proeven van Betje Wolff op haar zolder is er op 8 februari tot 19.45 uur nog even gelegenheid om het museum te bezoeken.

U bent van harte welkom!