Mededelingenblad ‘Binnendijks’ 65 jaar

Het publiek heeft genoten van deze interessante lezing. Door de plezierige vertelwijze van Geert Heikens werd het als het ware een soort theatervoorstelling over de Binnendijks.
Het HGB zal ook in 2019 weer een lezing gaan verzorgen. U wordt via de lokale bladen en de website op de hoogte gehouden.

We schrijven 1952.  Na twee proefnummers durven de initiatiefnemers het dat jaar aan om met een eigen (lokaal) blad te komen: ‘Binnendijks, Mededelingenblad voor de Beemster.’ Anno 2018 (ruim 65 jaar later) verschijnt Binnendijks nog steeds.  Alle bij het in het Streekarchief Waterland voorhanden zijnde exemplaren zijn (met dank aan de Stichting Binnendijks en Beemster Gemeenschap) gedigitaliseerd en worden binnen afzienbare tijd toegankelijk gemaakt.  Binnendijks biedt een uniek kijkje in het sociaal,  cultureel, politiek en maatschappelijk (verenigings)leven.  Geert Heikens heeft als initiatiefnemer van deze digitalisering en huidige eindredacteur van Binnendijks een kopie van dit bestand. Vanuit zijn betrokkenheid en historische belangstelling heeft hij ook een begin gemaakt met het beschrijven van de ‘historie’.