Filmdag in het Agrarisch Museum Westerhem

                                                                                                                                     

Op zondag 3 februari 2019 werd er in samenwerking met het Agrarisch Museum Westerhem een filmdag door het Historisch Genootschap Beemster georganiseerd.
Er waren deze dag twee gelijke voorstellingen. 
Het programma bestond uit de volgende beelden: oude film met oude ambachten, uit heel Nederland; over het dorp De Rijp; Molen de Nachtegaal na de heropening in oktober 2013; Gebr. Van ‘t Hek, over het maken van combipalen; verhaal van droogmakerij de Beemster en de Uitvaart van Piet Smit in 2007 (hij was de laatste boerende boer van Westerhem). Oude beelden van Red de Rijp, Schoolreis Beemster naar Duitsland, tulpenbollen rooien op een moderne wijze en als afsluiter de film ‘Verstandig werken, meer verdienen’, een rijks-voorlichtingsfilm uit 1950 over hoe je moet werken om meer te verdienen.

Beide voorstellingen werden zeer goed bezocht, het ‘vierkant’ was tot de laatste stoel bezet. Een geslaagde en gezellige zondag!