Borstbeeld Carel Fabritius onthuld

Het informatieve programma in de kerk voorafgaand aan de onthulling werd goed bezocht door genodigden en belangstellenden.

Achtergrondinformatie over deze schilder en het borstbeeld:

Op 12 oktober 1654 ontplofte het kruitmagazijn van de stad Delft. Tot de talrijke slachtoffers behoorde de schilder Carel Fabritius. Hij was in 1622 in Middenbeemster geboren en heeft daar ook het grootste gedeelte van zijn korte leven gewoond. Het Mauritshuis organiseerde in 2004, 350 jaar na zijn dood, een tentoonstelling van zijn werk onder de titel ‘Carel Fabritius, de jonge meester’. De museumfolder spreekt van een zeer getalenteerd schilder: “Hij behoort naast Rembrandt en Vermeer tot de groten van de Gouden Eeuw.”

Het borstbeeld is gemaakt door de kunstenaar Fabio Pravisani. Bij het beeld is een plaquette geplaatst met nadere informatie. Het staat in de tuin van de Kosterij aan de Middenweg in Middenbeemster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto’s zijn gemaakt door Jan Jobsis.