Nieuwe tentoonstelling in Agrarisch Museum Westerhem

In 1999 werd het predicaat werelderfgoed door UNESCO toegekend aan Droogmakerij De Beemster. De tentoonstelling laat een beknopt overzicht zien van het prille begin van de Beemster tot het heden. Daarnaast is er een fototentoonstelling “De Beemster in vier seizoenen”, tot stand gekomen dankzij de inzending van vele foto’s, gemaakt door inwoners uit de Beemster.
Een afdruk van de originele kopergravure van de Beemster is in ‘het vierkant’ te bekijken. Deze afdruk, waarop alle kavels en objecten goed te zien zijn, getuigt van bijzonder vakmanschap. De originele kopergravure hangt in het gemeentehuis.
Alle informatie over de droogmaking van de Beemster en het waterbeheer (1607-2019) is ook te zien in het museum.
U bent van dinsdag t/m vrijdag, van 11.00-17.00 uur, van harte welkom. Zaterdag en zondag is het museum open van 14.00-17.00 uur.