Boeken bij Betje – literaire avond

Op vrijdagavond 13 september jl. ontving Boeken bij Betje in het Agrarisch Museum Westerhem schrijver Jan van Aken. Het Betje Wolff museum organiseerde deze literaire avond in samenwerking met José Ferdinandus.
Alexander Reeuwijk ging met de schrijver in gesprek.

Jan van Aken heeft verschillende historische romans geschreven. Zijn laatste boek De ommegang werd bekroond met de F. Bordewijkprijs. Het verhaal speelt zich af in de vijftiende eeuw. Hij is een geweldige verteller en neemt de lezer mee naar het kleurrijke Europa van de tijd waarin kennis, macht en rijkdom hand in hand gaan met ketterij, geloof en angst.
Het was een interessante en geanimeerde avond over geschiedenis, het schrijven van historische romans, hoe kom je aan inspiratie, de opvoeding van je kind…. alles kwam aan bod!

De volgende avonden van Boeken bij Betje:
11 oktober: Joke Hermsen
8 november: Oek de Jong
Reserveren graag via de mail: boekenbijbetje@gmail.com

Ook wanneer u niet een echte ‘boekenwurm’ bent zijn deze literaire avonden een aanrader.
Er komen tijdens deze interactieve avonden zulke gevarieerde onderwerpen aan bod, dat het ‘boek’ soms ineens geen centrale rol meer speelt, maar dat er spontaan leuke en herkenbare gesprekken over van alles en nog wat ontstaan. Gewoon een keer komen luisteren en kijken, van harte welkom!