Auteur Joke J. Hermsen te gast

Op vrijdagavond 11 oktober jl. ontving Boeken bij Betje in het Agrarisch Museum Westerhem in Middenbeemster Joke J. Hermsen.
José Ferdinandus ging met haar in gesprek.

Joke Hermsen is filosofe en schrijfster. Rust is een terugkerend thema in haar werk, net als tijd en in het bijzonder het verloop van de tijd. Haar laatste publicatie Het tij keren is een pamflet dat zich teweerstelt tegen de huidige duistere tijden waarin de democratie onder druk staat. Denk aan Brexit, Donald Trump, Polen, Hongarije, de ontwikkelingen in ons eigen land. Ze doet dat aan de hand van de vrouwelijke denkers Hannah Arendt en Rosa Luxemburg.
Haar essaybundel Stil de tijd beleefde tot nu toe meer dan 25 herdrukken. Ook de bundels Kairos en Melancholie van de onrust waren een groot succes.
Romans die zij geschreven heeft zijn o.a. Blindgangers, De liefde dus en zeer recent Rivieren keren nooit terug.

Het was een prachtige avond met een geweldig grote opkomst! Het vierkant van het Agrarisch museum zat helemaal vol. Ook op de verdieping zaten nog veel mensen.
Joke Hermsen vertelde o.a. over Belle van Zuylen en Betje Wolff, beiden belangrijke 18e-eeuwse schrijfsters. Dat ze het zo jammer vond, dat de beide dames geen contact met elkaar hadden gehad. Als dat wel zo zou zijn geweest, wat een prachtige brieven hadden ze elkaar dan kunnen schrijven!

Joke Hermsen sprak bevlogen en het was een spetterende avond. José Ferdinandus interviewde haar deze keer en dat was ook heel leuk!

De volgende avond van Boeken bij Betje:

8 november: Oek de Jong