Schrijfavond in Betje Wolff museum

Op dinsdagavond 10 december jl. werd in het Betje Wolff Museum een schrijfavond gehouden voor Amnesty International in het kader van de Internationale Dag van de Rechten van de mens.

Wereldwijd worden op deze dag brieven geschreven tegen onrecht. Over de hele wereld belanden jongeren in de gevangenis, omdat ze opkomen voor de rechten van anderen. Of ze worden gediscrimineerd om wat ze denken of wie ze zijn. Dit jaar was de aandacht vooral op hen gericht. 15 belangstellenden luisterden naar de korte inleiding van Agaat van Amsterdam over het werk en de doelstelling van Amnesty. Toen begon het schrijven! Er waren voorbeeldbrieven, kaarten om groeten over te brengen en een petitielijst. Een groep mensen schreef aan de tafel in de voorkamer en de anderen waren in de achterkamer druk aan het schrijven. Voor koffie en thee werd gezorgd. Cor Wagenaar las in de pauze gedichten voor van o.a. Remco Campert.
De oogst van de avond: Rode konen en tevreden gezichten en 80 met de hand geschreven brieven en kaarten naar de autoriteiten en gevangenen in verschillende landen.

Volgend jaar weer!