Vrijwilligersuitje

De dag begon met een ontvangst in Café Seevanck. Twee heren van de historische vereniging Oosthuizen vertelden uitgebreid over het ontstaan van hun vereniging, de activiteiten die de vereniging organiseert en de bekendheid van de vereniging in de hele regio. Er is ontzettend veel belangstelling voor historie in Oosthuizen en omgeving.

Groepsgewijs ging de excursie verder naar molen De Breek in Etersheim en naar het schooltje van Dik Trom. Ontzettend leuk om te zien en alle verhalen te horen. Hoe er soms ‘gevochten’ moet worden om de historie te behouden. Met vereende krachten is dit gelukt en dankzij de vrijwilligers, die steeds moeilijker te vinden zijn, wordt alles draaiende gehouden. 

Afsluitend kregen de vrijwilligers een lekkere lunch aangeboden in Café Seevanck. Het was een zeer geslaagd uitje!

De foto’s zijn gemaakt door Jan Jobsis.