Boeken bij Betje

Boeken bij Betje heeft de eerste avond van 2020 er weer op zitten. Een prachtige avond met schrijfster Marja Vuijsje.

Een mooi, levendig en afwisselend interview over haar liefde voor vogels; ze schrijft in De scharrelaar, een vogeltijdschrift voor lezers. Haar biografie over Joke Smit, ‘Ons kamp, een min of meer Joodse geschiedenis’, ’Het rijbewijs van Nematollah’, het boek ‘Oude dozen’ en ‘De kleine Beauvoir’.

Ogenschijnlijk heel verschillende boeken over uiteenlopende onderwerpen, maar die toch wel degelijk met elkaar te maken hebben al was het maar omdat de een de opmaat vormt voor de volgende en ze deel uitmaken van de geschiedenis en de eigen ontwikkeling van de schrijfster.
Het was een fijne avond die ondanks de zware onderwerpen toch ook heel vrolijk was. Met dank aan Marja Vuijsje voor alle openheid en Alexander Reeuwijk die het gesprek prima leidde.   
De volgende avonden van Boeken bij Betje:
13 maart: Lieve Joris
17 april: Tijs Goldschmidt