Historische beeldpresentatie Beemster 1940-1945

ER ZIJN GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR VOOR DEZE FOTOAVONDEN. 
Er is een extra avond georganiseerd in juni, maar ook deze avond is al uitverkocht. Na de zomer zal dit onderwerp nog eenmaal aan bod komen in de laatste extra avond die georganiseerd gaat worden, dit is op dinsdag 15 september. U kunt uw naam op de lijst laten noteren.
Zie onderstaand de contactgegevens om u op te geven.

 

Tijdens deze fotoavond zijn er foto’s te zien van vliegtuigen die zijn neergestort, maar ook foto’s van woningen en tuinderijen die zijn gebombardeerd.

Wat dacht u van de inundatie die veel indruk maakte op de bevolking. Vooral de strenge winter van 1944-1945 toen door brandstofgebrek ook de watergemalen buiten werking werden gesteld en een groot gedeelte van de Beemster buiten de inundatie ook blank kwam te staan. Dit bracht veel mensen op de schaats.

Er zijn ook foto’s te zien van mensen die voor voedsel langs de boeren en tuinders gingen en van de paarden vordering enz. Eindelijk kwam er na vijf jaar een einde aan de oorlog en werden er in de Beemster op verschillende plekken bevrijdingsoptochten gehouden. We gedenken dit jaar 75 jaar vrijheid in Nederland.
Zo zijn er ook foto’s te zien van de bouw van het oorlogsmonument op ’t Landje in Middenbeemster, waarschijnlijk het eerste oorlogsmonument in het Westen van Nederland want in juli 1945 werd het monument al plechtig onthuld.

Wilt u graag deze fotoavond van het Historisch Genootschap Beemster bijwonen? U bent van harte welkom op:

donderdag 13 februari, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster   VOL

maandag 2 maart, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de Z-inn Kapel, Pr. Wilhelminasingel 37A, Zuidoostbeemster   VOL

woensdag 11 maart, aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster   VOL

Reserveren verplicht

We ontvangen uw reservering graag via:
info@historischgenootschapbeemster.nl of telefonisch via 0299-673500 (Hilda Reijm), onder vermelding van naam, datum en aantal personen. Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.