Schilderijen onthuld

In de tuinkamer van het Betje Wolff Museum hangen de portretten van Jacobus Bouman (1799-1877) en zijn echtgenote Aaltje Olie (1805-1859).
En nu is deze tuinkamer een tweetal portretten rijker. Jacobus’ jongere broer Hendrik Bouman (1808-1890) en zijn echtgenote Grietje Smit (1812-1905) hangen er precies tegenover.
Ze komen uit familiebezit, het zijn de voorouders van Paul Stolp, aangeboden voor een zeer vriendelijke prijs. Een geweldige aanwinst!  

De onthulling en overdracht van de schilderijen aan het Historisch Genootschap Beemster vond plaats op zaterdagmiddag 29 februari in het bijzijn van de kinderen. 
Het gezelschap werd ontvangen met koffie/thee en heerlijke cake, waarna Aafje de Jong de officiële overhandiging inluidde. Conservator Alie Vis vertelde meer over Jacobus Bouman en Klaas Visser legde het gezelschap naar aanleiding van een stamboom de familiebetrekkingen uit. Jacobus Bouman was boer in de Beemster en hij heeft veel betekend voor de ontwikkeling van de landbouw en de veeteelt. De portretten zijn geschilderd in 1849 door J. Kieft.
Paul Stolp, de tuinman vrijwilliger van het Betje Wolff Museum, sprak ook nog een paar mooie woorden en er werden nog leuke anekdotes over vroeger verteld. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje.