Borden fietsroute geplaatst

Hobrederweg 20. Op dit adres zat het joodse echtpaar Rozelaar-Ichenhäuser ondergedoken.

Het antwoord op die vraag en nog veel meer informatie staat op 18 locaties door de hele Beemster. Indrukwekkende verhalen van wat er zich toen heeft afgespeeld.

De werkgroep Fietsroute Tweede Wereldoorlog Beemster, bestaande uit J. Dehé, V.S.E. Falger, J. de Jong, A. Reijm en H. Reijm-Helder, heeft een jaar lang intensief gewerkt aan dit mooie project. Met als resultaat: een prachtig fietsrouteboekje gevuld met een schat aan informatie, aangevuld met borden op alle locaties. Een beknopte beschrijving op de borden, maar in het boekje heel uitvoerig en voorzien van mooie foto’s. Vanzelfsprekend is er een routekaartje opgenomen in het boekje. Er kan een keuze gemaakt worden uit twee verschillende routes, één met een lengte van 38 kilometer en de andere met een lengte van 23 kilometer. Het fietsrouteboekje is vanaf 21 mei a.s. voor slechts 1 euro te koop bij Serendipity, Middenweg 161 in Middenbeemster.