Beemster musea weer open!

De musea zijn alleen op woensdag- en zondagmiddag open. Er dient vooraf via deze website te worden gereserveerd. Hier vindt u ook alle nadere informatie over het openstellen van de musea.

Betje Wolff Museum

Ongetwijfeld heeft u gelezen of gehoord dat de beroemde brievenroman “Sara Burgerhart” is opgenomen in de Canon van Nederland. Deze historische roman is gepubliceerd in 1782 door Betje Wolff en Aagje Deken.

Weet u dat het museum een eerste druk van dit boek in haar bezit heeft? Maar ook bijna alle uitgaven van het werk van Betje Wolff en haar levensvriendin Aagje Deken. Het schrijfkamertje “Kipperust” is alleen al een bezoek aan het museum waard.  Verder ziet u een aantal stijlkamers uit de tijd van Betje Wolff.

Op de tentoonstellingszolder is een hoek ingericht met kleding en objecten uit de 19e eeuw. Deze kleding, maar ook hoeden, koffertjes etc. gebruikte men als men op reis ging.

Agrarisch Museum Westerhem

Naast de reguliere tentoonstelling, het agrarische leven in de Beemster zo rond 1930,  is een nieuwe tentoonstelling ingericht over “BEEMSTER – 75 jaar bevrijding en wederopbouw”. In een tijdlijn zijn 75 belangrijke gebeurtenissen uit de Beemster, vanaf 8 maart 1944 tot 5 mei 1955, beschreven. Hiervan zijn 25 gebeurtenissen met beeld en tekst uitgewerkt. Er is een Nationale Feestrok te zien en hoe die gemaakt werd. In een vitrine staan vele miniaturen van landbouwwerktuigen zoals die in de Beemster gebruikt werden en verkregen zijn mede door de Marshallhulp. U ziet ook dat er in deze tijd echte Beemster tabaksproducten waren en een heel bijzondere gevelsteen. Uniek is een Duits legerkantoortje voor in het veld.

De musea volgen de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging.

Komt u binnenkort een kijkje nemen? De vrijwilligers verwelkomen u heel graag!