Het hek op de dam

Twintig jaar heeft het houten hek in de poort van de oprijlaan van het Agrarisch Museum Westerhem aan de Middenweg zijn werk gedaan. Na zoveel jaar trouwe dienst was het hard aan vervanging toe, het hek is met pensioen. Er is een nieuw hek gemaakt. Leo Kout en Frans Knook, beide vrijwilliger bij Westerhem, zouden het nieuwe houten hek in de poort hangen. Toen bleek dat al het hang- en sluitwerk stevig was verroest en dat ook  vernieuwd moest worden. Het is geen standaard hang- en sluitwerk. Dat heb je met een boerderij uit 1877. Gelukkig bood Smederij de Goede van de Purmerenderweg 29 in Zuidoostbeemster een oplossing.
Al het hang- en sluitwerk werd op maat gemaakt en aan het nieuwe houten hek bevestigd. Gelukkig waren de scharnierpunten in de poort nog goed.

Als u naar het Bezoekerscentrum Beemster komt of eerdaags naar het Agrarisch Museum Westerhem (Middenweg 185 in Middenbeemster), bewonder dan vooral dit stukje vakwerk!

Zonder vrijwilligers staat de wereld eigenlijk stil, zelfs in coronatijd.