Nazomerse middag ‘Boeken bij Betje’ in de tuin

Een indruk van de vorige middageditie ‘Boeken bij Betje’ op 9 augustus jl.

Een nazomerse literaire middag met Thomas Verbogt en Alexander Reeuwijk

Op zondagmiddag 6 september om 15.30 uur organiseerde het Betje Wolff museum een nazomerse ‘Boeken bij Betje’ in de mooie pastorietuin van het museum in Middenbeemster.

De gast van deze middag was Thomas Verbogt (1952). Hij is naar men zegt misschien wel de meest aimabele schrijver van Nederland. Hij debuteerde in 1981 met de verhalenbundel ‘Feestavond’. Thomas Verbogt is een veelzijdig schrijver. Hij schrijft verhalen, romans en cabaretteksten en columns. Hij wordt geprezen om zijn melancholieke, lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Zijn nieuwe roman ‘Als je de stilte ziet’ verscheen in dit voorjaar. Alexander Reeuwijk ging met hem in gesprek.

Het was een mooi interview over Verbogts werk, zijn manier van werken en zijn laatste boek ‘Als je de stilte ziet’. Gesproken werd o.a. over de grote rol die muziek speelt bij zijn schrijven en de (on)betrouwbaarheid van herinneringen, het terugkijken in je leven.
Een heel geslaagde middag met een hapje en een drankje, een natje en een droogje en vooral tóch een zonnetje…