Expositie ‘WO2 in 50 foto’s’ in Agrarisch Museum

De meest iconische foto’s zijn bijeengebracht door de verschillende Noord-Hollandse historische verenigingen, musea, particulieren en archieven. Het is een initiatief van het NIOD en door de provincie Noord-Holland gerealiseerd. De tijdelijke tentoonstelling is een goede aanvulling op de tentoonstelling  “BEEMSTER – 75 jaar Bevrijding en Wederopbouw” van het Agrarisch Museum Westerhem.

De tentoonstelling “WO2 in 50 foto’s” en “Beemster – 75 jaar Bevrijding en Wederopbouw” hebben beide tot doel de herinnering aan de tweede wereldoorlog levendig te houden en het inzicht in de geschiedenis te bevorderen. De tentoonstelling “WO2 in 50 foto’s” geeft een goed tijdsbeeld van de jaren 1940 – 1945 in Noord-Holland. De vaak aangrijpende foto’s zijn voorzien van een goede beschrijving.

De tentoonstelling “BEEMSTER – 75 jaar Bevrijding en Wederopbouw” laat zien hoe de Beemster het laatste oorlogsjaar doorkwam met onder andere de inundatie van een gedeelte van de Beemster en hoe na de bevrijding de Beemster uit het oorlogsdal kwam. Een tijdlijn beschrijft de gebeurtenissen terwijl vele gebeurtenissen in woord en beeld zijn uitgelicht.

Het museum is geopend op de woensdag- en zondagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur (gesloten tussen 21-12-2020 tot 2-1-2021). De pop-up tentoonstelling is tot medio februari 2021 te bezichtigen.

In coronatijd dient u vooraf te boeken via deze website (zie homepage).
Adres: Agrarisch Museum Westerhem, Middenweg 185A in Middenbeemster.
Parkeren kan op de marktpleinen nabij de kerk (loopafstand 100 meter).

Informatie: zie bovenstaande website of via  info@historischgenootschapbeemster.nl