Boeken bij Betje met Nico Dros

Nico Dros, geboren op Texel, studeerde geschiedenis aan de VU. Na jaren actief te zijn geweest als historicus besloot hij zich toe te leggen op het schrijverschap.
Hij debuteerde in 1991 met de historische roman Noorderburen.

Zeer succesvol was het in 2012 verschenen Oorlogsparadijs dat zich in WO2 op Texel afspeelt. Zijn begin dit jaar verschenen Willem die Madoc maakte kreeg unaniem de hoogste lof in de pers. Deze roman speelt zich af in de middeleeuwen en de hoofdrol is weggelegd voor Madoc, een naam die bekend is uit het fameuze Van den vos Reynaarde. Een spannende en gelaagde roman over de geschiedenis van een verloren gegaan middeleeuws manuscript. 

Het was een geweldig leuke avond met deze rasverteller.

Of hij ook een eigen schrijfkamer heeft zoals Betje Wolff, vroeg Alexander Reeuwijk. Nee, was het antwoord van Nico Dros. Hij heeft in een kamer slechts een hoekje ingericht om te schrijven. Schrijvers zijn niet erg welvarend in het algemeen. “Het zijn kleine krabbelaars”. Hij gaat regelmatig naar Texel waar hij vandaan komt. Daar staat een caravan waar hij de rust en de stilte vindt om te schrijven. En al helemaal in de winter als er geen mens is te bekennen.
Hij hield een gloedvol verhaal over zijn in april verschenen boek ‘Willem die Madoc maakte’. Een lijvige roman van bijna 600 bladzijden, die in juni al de zesde druk beleefde.

De volgende data van Boeken bij Betje in Onder de Linden:
donderdag 14 oktober: Jan Brokken
vrijdag 12 november: Pauline Broekema