Jan Brokken te gast bij ‘Boeken bij Betje’

In een goed gevuld ‘Onder de Linden’ vertelde Jan Brokken boeiend over zijn werk.

Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Werk van Jan Brokken is in veertien talen uitgebracht. Drie van zijn boeken zijn verfilmd.
In zijn laatste werk ‘De tuinen van Buitenzorg’ (2021) gaat hij op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder, die in 1935 met haar man naar Nederlands-Indië verhuisde en in 1947 terugkeerde naar een verwoest Nederland.
Na het overlijden van zijn moeder Olga ontvangt hij van zijn tante Nora de brieven en foto’s die Olga haar vanuit Buitenzorg en Makassar schreef. Jan Brokken zoekt in de brieven naar de vrouw die gedurende haar leven voor hem een onbekende was gebleven.

De volgende data van Boeken bij Betje:
12 november 2021: Pauline Broekema
11 februari 2022: Michel Krielaars