Literaire avond met Pauline Broekema

Boeken bij Betje – Pauline Broekema – Ontmoetingen met schrijvers

Op vrijdagavond 12 november ontving Boeken bij Betje Pauline Broekema in Onder de Linden in Middenbeemster. Alexander Reeuwijk ging met haar in gesprek.
De avond werd georganiseerd door het Betje Wolff Museum in samenwerking met José Ferdinandus.

Pauline Broekema werkte tot 2018 als redacteur-verslaggever bij NOS nieuws. Bij de NOS combineerde ze de verslaggeving met het schrijven van boeken. Haar bekende boek ‘Het Boschhuis’ kwam uit in 2014. In april 2020 verscheen ‘Tekenares van Montparnasse’, over het eigenzinnige leven van de Joodse kunstenares Edith Auerbach.
In Museum Belvédère in Heerenveen was vorig jaar het werk van Auerbach te zien.

Het was een bijzonder geslaagde avond. Pauline Broekema heeft uitvoerig verteld over haar belangstelling voor andere mensen, haar nieuwsgierigheid naar andere culturen, haar interview met Joop den Uyl en alle indrukwekkende beelden die ze in haar loopbaan voorbij heeft zien komen en hoe de bezetting en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als een rode draad door haar leven liepen.

 


 

 

 

De volgende datum van Boeken bij Betje:

11 februari 2022: Michel Krielaars