Beemster musea vanaf 6 februari weer open!

We zijn erg blij om u weer te kunnen verwelkomen in onze musea! U hoeft niet vooraf te reserveren.
In onze musea hanteren we de voorgeschreven corona maatregelen:
– toegang met een geldige QR code (of negatieve testuitslag)
– anderhalve meter afstand houden
– het dragen van een mondkapje
– handen ontsmetten bij binnenkomst

Wat is er allemaal te zien?

Agrarisch Museum Westerhem

Naast de tentoonstelling over het agrarisch leven in de Beemster rond 1930 is er ook nog een bijzondere tentoonstelling ingericht over de Bevrijding en Wederopbouw van de Beemster rond het einde van de Tweede Wereldoorlog. In een tijdlijn, lopend vanaf 1944 tot 1955, beleeft u de bevrijding en de wederopbouw mee. Veel Beemster wetenswaardigheden zijn ondersteund met foto’s en video’s, maar ook talrijke voorwerpen uit deze periode zijn te zien.

Betje Wolff Museum

Een bijzondere tentoonstelling over de reizen die Betje Wolff heeft gemaakt. In 1788 reisde Betje samen met Aagje Deken naar Trévoux in het revolutionaire Frankrijk. Ze voelden zich niet meer zo veilig in Nederland gezien hun politieke voorkeur. Wat neem je allemaal mee op zo’n lange reis? Welke en hoeveel koffers, reismanden en tassen? Hoe pak je die in? Welke reiskleding hadden ze aan? Welke route moet je afleggen en welke herbergen kom je allemaal tegen? Dit, en nog veel meer, is allemaal te zien in het Betje Wolff Museum.