Lezing over Beemster erfgoedkaart

Martin Deinum, cultuurhistoricus en medewerker cultureel erfgoed van de gemeente Purmerend, vertelt aan de hand van deze kaart het verhaal van de geschiedenis en het erfgoed van de Beemster. Op deze via internet raadpleegbare digitale kaart is het erfgoed van de Beemster afgebeeld. Dit zijn onder meer de historische wegen en waterlopen, de rijksmonumenten en de forten van de Stelling van Amsterdam. Maar ook verdwenen erfgoed als de molengangen die de Beemster droog hielden en de buitenplaatsen die ooit de Beemster hebben gesierd, staat erop afgebeeld. Onlangs is de kaart op deze website geplaatst.

Datum  : donderdag 9 juni 2022
Tijd        : 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie : Cultureel Centrum Onder de Linden, Middenweg 150, Middenbeemster

Aanmelden

Via: info@historischgenootschapbeemster.nl of via telefoonnummer 0299-681699.

Voor HGB leden, op vertoon van hun lidmaatschapskaart (op de kaart staat voor hoeveel personen die geldig is), is de toegang gratis. Voor introducés en belangstellenden bedraagt de entree € 3,50. Wordt u op deze avond lid van het HGB dan is de entree alsnog gratis.