‘Dineren bij Betje’

Dineren en conserveren in andere tijden

Deze zomer staat het gehele museum van onder tot boven in het teken van het ontvangen van gasten in vroeger tijden. Gasten voor het diner, gasten voor de thee en voor de broodmaaltijd.
De kelder staat vol potten en pannen en ingemaakte groente. Fruit uit de tuin ligt er donker en koel.
In de voorkamer staat een prachtig gedekte tafel met het servies van 18-eeuws Doorniks aardewerk. In de vitrines op zolder zijn serviezen te bewonderen in soorten en maten. Er zijn kinderserviesjes en zelfs rouw- en trouwserviezen.

Elk vertrek heeft een eigen bijzonderheid. Ook Betje Wolff in Kipperust heeft een kopje thee bij haar in de buurt staan op een mooi, klein, rond tafeltje, een queridon.

De pastorietuin is het bekijken meer dan waard. Het is een boomgaard met een kruidentuin en een nieuw aangelegde groente-afdeling waar de groenten van vroeger daadwerkelijk worden verbouwd.

Het is teveel om op te noemen. Komt u zelf maar kijken! Hartelijk welkom!

 

Openingstijden vanaf 1 mei: dinsdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur

Entree 6 euro, museumjaarkaart geldig.