Zomerse ‘Boeken bij Betje’


Boeken bij Betje ontving in de mooie pastorietuin van het museum, Aleid Truijens. Zij is schrijfster en columnist, recensent en interviewer voor de Volkskrant. Daarbij is ze de biograaf van een van de allergrootste auteurs van de vorige eeuw, Hella S. Haasse.

Aleid Truijens werkte zeven jaar aan de biografie van de ‘eenling’ pal naast de grote drie: Hermans, Mulisch en Reve. En het zou zomaar kunnen zijn, dat die drie heren bij haar in de schaduw staan. Tijdens haar leven hield Hella Haasse vol dat ze geen biografie wilde. Ze zei ‘Ik besta in wat ik schrijf’. Toch is de biografie er gekomen. En dat is goed. Haasse verdient erkenning en die krijgt ze volop in het schitterende boek dat Aleid Truijens over haar leven schreef.
‘Leven in de verbeelding’ verscheen in februari 2022. 

 

Voor het herfstseizoen zal ‘Boeken bij Betje’ in Cultureel Centrum Onder de Linden in Middenbeemster plaatsvinden.
Vrijdagavond 9 september 2022: Machteld Siegmann
Vrijdagavond 21 oktober 2022: Abdelkader Benali
Vrijdagavond 11 november 2022: Arthur Japin