Het Geheim van de Beemster molens

 

 

 

 

 

 

Vanaf heden is de nieuwe tentoonstelling ‘Het Geheim van de Beemster molens: binnen zien buiten beleven’ in het Agrarisch Museum Westerhem te bewonderen.
In samenwerking met VISIT Beemster is deze tentoonstelling tot stand gekomen.

Beemster molens

In 1612 is de Beemster ontstaan uit het Beemstermeer. Voor het droogmaken en drooghouden zijn 50 molens gebruikt. Hiervan is buiten niets meer te zien. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de verdwenen watermolens. In een professionele museale presentatie wordt uitvoerig ingegaan op de toepassing van de molens, het dagelijks gebruik door de jaren heen en de technische ontwikkelingen.
Diverse schermen bieden digitale ondersteuning met mooie en informatieve beelden. Een kijkje in een heuse woonkamer van een watermolen maakt de tentoonstelling helemaal compleet. In deze nagebouwde woonkamer zijn ook beelden te zien van het wonen en werken in een molen.

Burgemeester Don Bijl opende 17 juni jl. de tentoonstelling

Buitenroute
Om buiten te kunnen beleven wat er binnen is getoond, is er een buitenroute gemaakt die perfect aansluit op de tentoonstelling. De tocht is per fiets of auto te maken en brengt de bezoeker langs de plekken waar ooit molens hebben gestaan. Het bijbehorende boekje staat boordevol achtergrondinformatie, aangevuld met QR-codes om alles te weten te komen over dit stuk geschiedenis van de Beemster.

U bent van harte welkom in het Agrarisch Museum Westerhem op dinsdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur. 
Adres: Middenweg 185a, Middenbeemster