Arthur Japin was te gast bij ‘Boeken bij Betje’

Arthur Japin is een Nederlandse schrijver van romans als ‘Een schitterend gebrek’, waarvoor hij in 2004 de Libris Literatuur Prijs kreeg. In 2006 schreef hij met ‘De grote wereld’ het Boekenweekgeschenk. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Zijn in deze zomer verschenen boek ‘Wat stilte wil’, is een historische roman over Anna Witsen (1855-1889), een jonge vrouw in de kringen van de Tachtigers, die graag als zangeres carrière wil maken, dat ook aandurft, maar uiteindelijk aanloopt tegen de mores van haar familie.

Arthur Japin is niet alleen een zeer productieve auteur, maar ook een meester verteller. Bij het voordragen van een passage uit zijn boek ‘Wat stilte wil’ kon je een speld horen vallen. Prachtig! Het publiek kon zich moeiteloos verplaatsen in de personages, de omgeving en de sfeer.

In februari 2023 zal de volgende ‘Boeken bij Betje’ avond georganiseerd worden.