Boeken bij Betje met Désanne van Brederode

Op vrijdag 17 maart ontving Boeken bij Betje Désanne van Brederode in Onder de Linden in Middenbeemster.
Alexander Reeuwijk was wederom de vaste interviewer.

Désanne van Brederode is schrijver, filosoof en essayist. Ze debuteerde in 1994 met haar roman ‘Ave verum corpus’ (‘Gegroet waarlijk lichaam’). Behalve dat zij schrijft, houdt ze ook lezingen, vaak over levensbeschouwelijke thema’s. Désanne van Brederode publiceerde in de Groene Amsterdammer. Ze schreef naast essays een groot aantal romans zoals ‘Hart in hart’, ‘Vallende vorst’ en ‘Wonderland’.

In 2021 verscheen ‘De tas’ en in het najaar van 2022 ‘Zielland’. In deze roman verlaat nazipropagandaminister Joseph Goebbels in 1938 zijn vrouw en kinderen én zijn hoge positie in dienst van de Führer om met zijn grote liefde Lida Baarová aan een nieuw leven te beginnen in Japan. Daar wil hij tijdelijk stropdassen gaan verkopen. In deze voor hem vreemde omgeving houdt hij een dagboek bij, dat vooral een reis door zijn eigen ziel zal blijken. Het is een verhaal over een fictief, alternatief leven en zet aan tot denken. De roman werd goed ontvangen in de landelijke pers en staat momenteel in de NRC-top tien!