Schrijver Bert Natter te gast

Bert Natter vertelde over zijn boek ‘Leven met Lidewij’, een liefdevol portret van zijn dochter met een meervoudige beperking als gevolg van een zeldzame, spontane gen-mutatie. Hij putte daarvoor uit aantekeningen die hij al vanaf haar geboorte maakte, maar gaat ook te rade bij filosofen, dichters, geleerden en schrijvers. Hij doet een poging de werking van haar brein te doorgronden en probeert een antwoord te vinden op de vraag wat een mens eigenlijk mens maakt. Hij doet dat empathisch, integer en zonder enige sentimentaliteit, maar toch zo dat de lezer er diep ontroerd door raakt en af en toe hartelijk moet lachen. Bert Natter is behalve schrijver ook uitgever. Hij debuteerde als romanschrijver met ‘Begeerte heeft ons aangeraakt’ waarin de vuurwerkramp in Enschede een belangrijke rol speelt.

Het was wederom een boeiende avond.

De volgende avonden van Boeken bij Betje:
Vrijdag 17 maart: Désanne van Brederode 
Vrijdag 14 april: Nhung Dam over haar boek ‘Definitie van liefde’