Eerste paal bij Betje Wolff Museum

De bouw van het nieuwe koetshuis is de eerste fase van de structurele vergroting van het Betje Wolff Museum. Bij de grote verbouwing komt de ingang van het museum via de huidige koetshuisdeuren. Deze deuren blijven behouden en staan open als het museum geopend is. Twee weken geleden is de koets uit logeren gegaan en staat op een veilige plaats in de Beemster opgeslagen.

Vrijwilligers
De bouw van het nieuwe koetshuis wordt door de vrijwilligers van de Stichting Beheer Gebouwen J.A. Leeghwater aangevuld met enkele andere vakkundige vrijwilligers, uitgevoerd.
De grote verbouwing wordt aanbesteed bij een aannemer.

Financiering
Hoewel de financiering voor de grote verbouwing nog niet helemaal rond is, heeft het bestuur besloten toch te starten met de bouw van het nieuwe koetshuis. Eén van de belangrijkste drijfveren daarvoor is dat op het dak van dit nieuwe koetshuis zonnepanelen worden geplaatst om daarmee de energiekosten voor het museum te kunnen drukken.