Fotomiddag ‘Beleef de Beemster van boven’

Begin jaren 50 werden er van alle woningen in de Beemster, vanuit een vliegtuigje, luchtfoto’s genomen. Ongeveer twee weken later ging men langs de deuren om deze luchtfoto’s te verkopen. Velen hebben de foto gekocht en uit deze collectie hebben Cor en Lida Roet een keuze gemaakt die zij via hun fotopresentatie hebben vertoond. Ook zijn er foto’s genomen van de kerktorens in West- en Middenbeemster. Deze foto’s van ongeveer 70 jaar geleden lieten ons zien hoe het er vroeger aan toe ging op de boerderij met toen nog een mesthoop en een hooiklamp. Verder waren er ook veel foto’s van de dorpskernen.
Het publiek was erg betrokken en samen konden we antwoorden geven op de vragen die er zo nu en dan werden gesteld.
Veel herkenning, maar ook ontzettend veel verandering in de Beemster. Soms onherkenbaar veranderd en bijna niet voor te stellen hoe het vroeger was.
Het was weer een interessante en mooie presentatie. Na de zomer worden er weer nieuwe georganiseerd. Via deze website en de lokale media wordt u geïnformeerd. Of u wordt lid van het HGB; dan wordt u als eerste op de hoogte gebracht van de activiteiten en is de entree gratis.