Nhung Dam bij ‘Boeken bij Betje’

De avond was georganiseerd door het Betje Wolff Museum in samenwerking met José Ferdinandus.

Nhung Dam (Groningen, 1984) is schrijver, theatermaker en actrice. Na haar studie  psychologie ging ze naar de Amsterdamse toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze speelde bij diverse toneelgezelschappen en is regelmatig te zien in tv-series en films zoals Dertigers, Hendrik Groen en Flikken Maastricht.
In 2017 verscheen haar debuutroman ‘Duizend Vaders’
Haar nieuwste roman ’Definitie van Liefde’ is net verschenen.

Onder de Linden was tot de laatste stoel gevuld. Er volgde een plezierig en geanimeerd gesprek met Nhung Dam. 
Ze vertelde levendig over de totstandkoming van haar nieuwste roman, maar ook over haar andere werk, haar opvoeding, haar wortels en hoe ze nu in het leven staat en dit verwerkt en meeneemt in haar werk. Een boek is er niet zomaar, daar gaan jaren overheen. Kunst, cultuur en verbeelding zijn eigenlijk een rode draad in het proces. En blijf vooral je eigen stem houden, je eigen gevoel volgen.
Na afloop van de avond waren haar boeken uitverkocht.