HELP, het HGB vergrijst!

Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Heel cliché, maar zó waar. Zonder vrijwilligers staat alles stil. Wat zou het jammer zijn wanneer de Beemster musea moeten sluiten vanwege een tekort aan vrijwilligers. Daar wil toch niemand aan denken? Dat de historische brandweerauto niet meer kan rijden, de weegbrug niet meer gebruikt kan worden, er geen meel meer gemalen/verkocht kan worden, enz. enz. Een situatie waar niemand aan moet denken, maar wat steeds reëler wordt vanwege de hoge leeftijd onder veel van onze huidige vrijwilligers. Of vrijwilligers die het na een jaar of 20 eens willen overdragen aan anderen.
Draag jij de Beemster een warm hart toe? Woon je net in de polder en heb je belangstelling voor de historie? Ben je met pensioen en wil je je inzetten voor het behoud van onze culturele schatten?
Kortom, wil je graag samen kunnen blijven genieten van de polder zoals deze nu is, met cultuur historische waarden? Meld je dan vooral aan! Ook (juist!) jongeren zijn van harte welkom. Tijdens een tussenjaar of na afronding van een studie. Vrijwilligerswerk wordt altijd bijzonder gewaardeerd op je CV! En nee, het kost geen uren per week.

Voor de musea ziet het er bijvoorbeeld zo uit:
– hulp bij educatieve projecten (tijdsduur: wisselend aantal dagen, naar keuze, in mei/juli/oktober)
– met belangstelling voor de collectie, het onderhouden ervan, de administratie en het meedenken
   over een tentoonstelling (tijdsduur: enkele dagdelen per maand)
– als gastvrouw of gastheer tijdens de openingstijden van het museum (10 dagen verdeeld over het
   zomerseizoen en 3 à 4 zondagmiddagen in het winterseizoen)
– voor het schoonmaken van het museum (2 x per jaar)
– voor het verrichten van diverse hand– en spandiensten in en rond het museum (tuinonderhoud,
   reparatiewerkzaamheden)